ik ben verhuisd naar het volgende facebook pagina:


https://www.facebook.com/oumsaleh1






zaterdag 11 augustus 2012

eid koekjes deel 1


Recepten van links naar rechts

koekje 1

ingredienten:

-250 gr zachte boter
- 100 gr poedersuiker
- 1 ei
- 25 gr cacoapoeder
- 1tl vanille aroma
- 1 tl bakpoeder
- 500 gr bloem

vulling:

- cocos
- gecondenseerde melk( of honing)


meng alles goed door elkaar,goed kneden.
Laat het deeg ongeveer 30 min rusten in de koelkast.
Maak in tussen de vulling.
Meng de cocos met de gecondenseerde melk tot de cocos aan elkaar blijft plakken.
Honing kun je ook gebruiken.Ik heb de koekjes dit keer met honing gemaakt omdat ik geen gecondenceerde melk in huis had.


vul de ma3moul uitsteker met een beetje deeg.

doe er een beetje van de vulling in.
dek af met nog een beetje deeg.
druk op de uitsteker en haal het koekje er voorzichtig uit.
Als het deeg blijft plakken dan kun je de uitsteker eerst even door bloem halen.
goed afkloppen en dan vullen.

bakken op 170 graden.

koekje 2

ingredienten:

- 250 gr zachte boter
- 100 gr suiker
- 1tl amandel aroma
- 2 el sesamzaad
- 380 gr bloem
- 2 tl bakpoeder

extra:

- sesamzaad
- jam

Klop de boter met de suiker.
Voeg de rest van de ingredienten toe.
Goed kneden.
Maak bolletjes van ongeveer 25 gr.
Haal de bolletjes door de sesamzaad.
Druk het bolletje in de siliconen mold.
Bakken op 160 graden tot de koekjes licht goud zijn.
Meteen na het bakken vullen met jam.
Goed laten afkoelen.

koekje 3

ingredienten:

- 250 gr zachte boter
- 250 gr suiker
- 50 gr cocos( of amandelen)
- 50 gr maizena
- 550 gr bloem
- 3 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 1tl bakpoeder

extra

- cocos( of gemalen amandelen)
- jam
- eventueel orange bloesem( mazhar)


Meng alle ingredienten goed door elkaar en goed kneden.
Gebruik niet te veel bakpoeder anders verliezen de koekjes hun mooie vorm tijdens het bakken!
Uurtje laten rusten in de koelkast.



Vul de uitsteker met een beetje van het deeg.
Als Het deeg blijft plakken dan haal je eerst de uitsteker door  bloem.


bak de koekjes op 170 gr.
Goed in de gaten houden want ze mogen niet verkleuren.
Laat de koekjes goed afkoelen.

Besmeer 1 koekje met jam en leg er een ander koekje op.
Jam kun je meer smaak geven als je er een beetje orange bloesem aan toe voegt.
Als je netjes wilt werken dan moet je jam smeren op de zijkanten van het koekje.
Heb je geen tijd dan dep je de zijkant van het koekje in jam.
Doe wat cocos op een bord en ''draai"  het koekje erdoor( alleen de zijkant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten