3 soorten vis mousse salade
basis mousse ingredienten
- 2 potjes zure room
- +/- 200 ml mayonnaise
- 10 gram gelatine poeder
naar keuze:
- kort gekookt zalm( naar smaak)
- 2 blikjes tonijn
- 2 a 3 gerookte makrelen
- geroosterde paprika
- bieslook
- dille
- groene olijven
- zout
- peper
- paprika
maak de vis heel fijn( je kunt het pureren maar ik vind het lekkerder als er nog kleine stukjes vis zichtbaar is)
meng heel goed met de zure room en mayonnaise.
voeg naar smaak de overige ingredienten toe.
ik heb de geroosterde paprika gebruikt voor de zalm en makreel mousse.
de groene olijven voor de tonijn.
de gelatinepoeder mengen met gekookt water,ongeveer 80 ml.
goed roeren totdat de poeder is opgelost.
meng snel en goed met de rest.
bedek een kleine soepkom met plastic folie( recept is genoeg voor 3 kleine soepkommen.)
giet de mousse in de soepkommen en meteen in de koelkast.
je kunt de mousse beter de avond er voor maken.heeft het tijd om goed op te stijven.
plaats de drie vismoussen op een bord.
versier naar keuze,met salade,gerookte zalm en makreel enz.
serveer de mousse met stokbrood of crackers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten